- II. Değişik tipte fotoğrafçılık ekipmanları
- III. Fotoğrafçılık ekipmanı seçerken nelere dikkat edilmelidir?
- IV. Fotoğrafçılık ekipmanı iyi mi kullanılır?
- V. Fotoğrafçılık ekipmanı nereden alınır
- VI. Fotoğrafçılık ekipmanının bakımı iyi mi yapılır?
- VII. Yaygın fotoğrafçılık ekipmanı sorunları ve çözümleri
- Daha iyi fotoğraflar çekmek için ipuçları
- IX. Yeni başlayanlar için en iyi fotoğrafçılık ekipmanı
Antet | Özellikler |
---|---|
Kamera ekipmanı | Resim makinesi gövdeleri, lensler, flaşlar, tripodlar, filtreler, çantalar vb. |
Resim ekipmanı | Resim makineleri, lensler, tripodlar, aydınlatmalar, reflektörler, difüzörler vb. |
Lens incelemeleri | Özellikleri, performansı ve fiyatı dahil olmak suretiyle değişik lenslerin incelemeleri |
En iyi lensler | Değişik fotoğrafçılık türleri için en iyi lenslerin listeleri |
Resim ekipmanı özellikleri | Resim ekipmanı seçerken dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan özellikler; imaj kalitesi, performans ve fiyat şeklinde |
II. Değişik tipte fotoğrafçılık ekipmanları
Her biri kendine has bir amaca haiz birçok değişik fotoğrafçılık ekipmanı türü mevcuttur. En yaygın fotoğrafçılık ekipmanı türlerinden bazıları şunlardır:
- Kamera gövdeleri
- Mercekler
- Üçayaklar
- Flaşlar
- Filtreler
- Uzaktan tetikleyiciler
- Bellek kartları
- Durağan(durgun) diskler
- Kamera çantaları
Her fotoğrafçılık ekipmanının kendine has avantajları ve dezavantajları vardır ve sizin için en iyi ekipman, şahsi ihtiyaçlarınıza ve bütçenize bağlı olacaktır.
III. Fotoğrafçılık ekipmanı seçerken nelere dikkat edilmelidir?
Fotoğrafçılık ekipmanı seçerken aklınızda bulundurmanız ihtiyaç duyulan birkaç şey var.
- Bütçeniz
- Yetenek seviyeniz
- Yapmak arzu ettiğiniz fotoğrafçılık türü
- İhtiyacınız olan özellikler
Bütçeniz, hangi tür fotoğrafçılık ekipmanına gücünüzün yeteceğini belirlemede mühim bir müessir olacaktır. Bütçeniz kısıtlıysa, kullanılmış ekipman ya da daha düşük kaliteli modeller aramanız gerekebilir. Sadece, iyi sonuçlar elde etmek için oldukca fazla para masrafınıza gerek olmadığını unutmamak önemlidir.
Yetenek seviyeniz de seçimlerinizi etkileyecektir. Yeni başlamış olan biriyseniz, kullanması rahat sıradan bir kamerayla adım atmak isteyebilirsiniz. Daha çok tecrübe kazandıkça, daha gelişmiş ekipmanlara yatırım meydana getirmeye başlayabilirsiniz.
Yapmak arzu ettiğiniz fotoğrafçılık türü, bununla birlikte ne tür bir ekipmana ihtiyacınız bulunduğunu da belirleyecektir. Portre çekmekle ilgileniyorsanız, iyi bir portre lensine haiz bir kameraya ihtiyacınız olacak. Görünüm fotoğrafçılığıyla ilgileniyorsanız, geniş açılı lense haiz bir kameraya ihtiyacınız olacak.
En son, fotoğrafçılık ekipmanınızda gerekseme duyduğunuz özellikleri göz önünde bulundurmanız icap eder. Dahili flaşlı bir kameraya mı ihtiyacınız var? Video çekebilen bir kameraya mı ihtiyacınız var? Hava koşullarına dayanıklı bir kameraya mı ihtiyacınız var?
Bu faktörleri göz önünde bulundurarak ihtiyaçlarınıza en müsait fotoğrafçılık ekipmanını seçebilirsiniz.
IV. Fotoğrafçılık ekipmanı iyi mi kullanılır?
İhtiyaçlarınıza müsait doğru fotoğrafçılık ekipmanını seçtikten sonrasında, onu iyi mi muntazam kullanacağınızı öğrenmek önemlidir. Bu, daha iyi fotoğraflar çekmenize ve ekipmanınızdan en iyi halde yararlanmanıza destek olacaktır. Fotoğrafçılık ekipmanını kullanmak için birkaç ipucu:
- Kılavuzu okuyunuz. Bu oldukca sıradan görünebilir, sadece fotoğrafçılık ekipmanınızın kılavuzunu okumak önemlidir, böylece onu iyi mi muntazam kullanacağınızı bilirsiniz. Kılavuz size ekipmanınızın değişik özellikleri ve işlevleri ile alakalı informasyon ve ek olarak onu iyi mi kullanacağınıza dair ipuçları elde edecektir.
- Ergonomik yapın. Fotoğrafçılık ekipmanını iyi mi kullanacağınızı öğrenmenin en iyi yolu ergonomik yapmaktır. Değişik fer koşullarında değişik nesnelerin fotoğraflarını çekin. Değişik ayarlar ve tekniklerle deneyler yapın. Ne kadar oldukca ergonomik yapmış olursanız, ekipmanınızı kullanmada o denli iyi olmuş olursunuz.
- Bir profesyonelden yardım alın. Fotoğrafçılık ekipmanınızı iyi mi kullanacağınızı öğrenmekte zorlanıyorsanız, devamlı bir profesyonelden yardım alabilirsiniz. Fotoğrafçılık dersleri, atölyeler ve çevrimiçi eğitimler şeklinde birçok kaynak mevcuttur.
Bu ipuçlarını takip ederek fotoğrafçılık ekipmanlarınızı doğru halde iyi mi kullanacağınızı öğrenebilir ve daha iyi fotoğraflar çekebilirsiniz.
V. Fotoğrafçılık ekipmanı nereden alınır
Fotoğrafçılık ekipmanı satın almak için çevrimiçi perakendeciler, geleneksel mağazalar ve kamera tecim fuarları şeklinde birçok değişik yer vardır. Her seçeneğin kendine has avantajları ve dezavantajları vardır, bundan dolayı satın alma işlemi yapmadan ilkin seçeneklerinizi dikkatlice tartmanız önemlidir.
Çevrimiçi perakendeciler rekabetçi fiyatlarla oldukca muhtelif fotoğrafçılık ekipmanı sunar. Kullanılmış ekipmanlarda çoğu zaman mükemmel fırsatlar bulabilir ve ek olarak parasız kargo ve iade avantajlarından yararlanabilirsiniz. Sadece, bir çevrimiçi perakendeciden fizyolojik bir mağazadan alacağınız şahsi hizmet ya da tavsiyenin aynısını alamayabilirsiniz.
Fizyolojik mağazalar daha şahsi bir alışveriş deneyimi sunar. Bilinçli bir satış görevlisiyle ihtiyaçlarınız ile alakalı konuşabilir ve bütçenize müsait doğru ekipmanı bulma hikayesinde yardım alabilirsiniz. Sadece fizyolojik mağazalar çoğu zaman çevrimiçi perakendecilerden daha yüksek fiyatlara haizdir ve aynı kullanılmış ekipman seçimini bulamayabilirsiniz.
Kamera tecim fuarları, yeni ve kullanılmış fotoğrafçılık ekipmanlarında fırsatlar bulmak için mükemmel bir yerdir. Ek olarak değişik kamera üreticilerinin temsilcileriyle görüşebilir ve son olarak mamüller ile alakalı informasyon edinebilirsiniz. Sadece kamera tecim fuarları yılda yalnızca birkaç kere düzenlenir ve aradığınız ekipmanı bulamayabilirsiniz.
Netice olarak, fotoğrafçılık ekipmanı satın almak için en iyi yer, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlıdır. Rekabetçi fiyatlarla geniş bir ekipman yelpazesi arıyorsanız, çevrimiçi bir perakendeci iyi bir seçenektir. Şahsi hizmet ve öneri istiyorsanız, fizyolojik bir mağaza daha iyi bir seçimdir. Ve yeni ve kullanılmış ekipmanda fırsatlar arıyorsanız, bir kamera tecim fuarı mükemmel bir seçenektir.
VI. Fotoğrafçılık ekipmanının bakımı iyi mi yapılır?
Fotoğrafçılık ekipmanınızı korumak, onu iyi çalışır durumda tutmak ve uzun seneler dayanmasını sağlamak için önemlidir. Fotoğrafçılık ekipmanınızı korumak için birkaç ipucu:
Ekipmanınızı tertipli olarak paklayın. Buna kamera gövdesini, lensleri, filtreleri ve öteki takıları temizlemek de dahildir. Ekipmanınızı tozunu almak için yumuşak bir bez ve lensleri temizlemek için lens temizleme solüsyonu kullanın.
Ekipmanınızı müsait halde saklayın. Ekipmanınızı kullanmadığınızda, toza, neme ya da aşırı sıcaklıklara maruz kalmayacağı emin bir yerde saklayın.
Ekipmanınızı tabiat şartlarından koruyun. Aleni havada çekim yaparken, ekipmanınızı yağmurdan ve kardan korumak için ne olursa olsun bir yağmur kılıfı ya da lens siperliği kullanın.
Ekipmanınızın bakımını tertipli olarak yaptırın. Ekipmanınızda herhangi bir mesele ayrım ederseniz, nitelikli bir uygulaman tarafınca bakımını yaptırın.
Bu ipuçlarını takip ederek fotoğrafçılık ekipmanlarınızı iyi durumda tutabilir ve uzun seneler süresince kullanmanızı sağlayabilirsiniz.
VII. Yaygın fotoğrafçılık ekipmanı sorunları ve çözümleri
İşte fotoğrafçılık ekipmanlarında sık karşılaşılan birtakım problemler ve çözümleri:
- Kamera açılmıyor: Pili deneyin ve muntazam takıldığından güvenilir olun. Pil şarjlıysa, değişik bir pil kontrol edin. Kamera hala açılmıyorsa, onarım ettirmeniz gerekebilir.
- Kamera lensi bulanık: Lensin pak ve toz ve parmak izi içermediğinden güvenilir olun. Lens hala bulanıksa, odağı ayarlamayı kontrol edin. Lens hala bulanıksa, onarım ettirmeniz ya da değiştirmeniz gerekebilir.
- Kamera deklanşörü sıkışmış: Deklanşör özgür bırakma düğmesine nazikçe ve sıkıca basmayı kontrol edin. Deklanşör hala sıkışmışsa, onarım ettirmeniz gerekebilir.
- Kamera bulanık fotoğraflar çekiyor: Kameranın muntazam odaklandığından güvenilir olun. Kamera hala bulanık fotoğraflar çekiyorsa, deklanşör hızını ya da diyaframı ayarlamayı kontrol edin. Kamera hala bulanık fotoğraflar çekiyorsa, onarım ettirmeniz gerekebilir.
- Kamera fotoğrafları kaydetmiyor: Bellek kartının muntazam bir halde takıldığından ve biçimlendirildiğinden güvenilir olun. Bellek kartı hala fotoğrafları kaydetmiyorsa, kartı biçimlendirmeniz ya da değişik bir bellek kartı denemeniz gerekebilir. Kamera hala fotoğrafları kaydetmiyorsa, onarım ettirmeniz gerekebilir.
Daha iyi fotoğraflar çekmek için ipuçları
Daha iyi fotoğraflar çekmek için birtakım ipuçları:
- Kameranızı sabitlemek ve bulanık görüntülerden kaçınmak için tripod kullanın.
- İstediğiniz efekti elde etmek için kameranızı manuel moda alın ve deklanşör hızını, diyaframı ve ISO’yu ayarlayın.
- Arka planı bulanıklaştırmak ve dikkati mevzunuza çekmek için geniş bir diyafram kullanın.
- Mevzunuzu yakınlaştırmak ve arka plandan ayırmak için telefoto lens kullanın.
- İlginç kompozisyonlar yaratmak için değişik çekim açılarını kontrol edin.
- Olası olduğunca naturel ışıktan yararlanın.
- Renkleri, kontrastı ve keskinliği iyileştirmek için fotoğraflarınızı düzenleyin.
IX. Yeni başlayanlar için en iyi fotoğrafçılık ekipmanı
Yeni başlamış olan bir fotoğrafçı olarak, hangi fotoğrafçılık ekipmanının sizin için doğru bulunduğunu bilmek zor olabilir. Piyasada oldukca sayıda değişik türde kamera, lens ve öteki aksesuarlar bulunmaktadır ve hangilerine yatırım meydana getirmeye kıymet olduğuna karar vermek zor olabilir.
Başlamanıza destek olmak için, yeni başlayanlar için en iyi fotoğrafçılık ekipmanlarının bir listesini bir araya getirdik. Bu sıralama, bankayı kırmadan mükemmel fotoğraflar çekmenize destek olacak muhtelif kameralar, lensler ve aksesuarlar ihtiva eder.
Kameralar
- Nikon D3500 – Nikon D3500, yeni başlayanlar için mükemmel bir giriş seviyesi DSLR resim makinesidir. Kullanması kolaydır, iyi bir imaj kalitesine haizdir ve nispeten müsait fiyatlıdır.
- Canon EOS Rebel T7 – Canon EOS Rebel T7 yeni başlayanlar için bir öteki mükemmel seçenektir. Özellikler ve fiyat açısından Nikon D3500’e benzer, sadece birazcık değişik bir tasarıma haizdir.
- Sony Alpha A6000 – Sony Alpha A6000, kompakt ve hafifçe bir şey isteyen yeni başlayanlar için muhteşem bir aynasız resim makinesidir. Mükemmel bir imaj kalitesine ve kullanımını kolaylaştıran muhtelif özelliklere haizdir.
Mercekler
- Nikon AF-P 18-55mm f/3.5-5.6G VR – Bu, yeni başlayanlar için mükemmel bir oldukca yönlü lenstir. Muhtelif değişik fotoğrafçılık türleri için kullanılabilecek kadar oldukca yönlüdür ve nispeten müsait fiyatlıdır.
- Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II – Bu, yeni başlayanlar için bir öteki mükemmel seçenektir. Özellikler ve fiyat açısından Nikon AF-P 18-55mm f/3.5-5.6G VR’a benzer, sadece birazcık değişik bir tasarıma haizdir.
- Sony E PZ 16-50mm f/3.5-5.6 Açık – Bu, kompakt ve hafifçe bir lens isteyen yeni başlayanlar için mükemmel bir seçenektir. Dahili imaj sabitleyicisi olduğu için videografi için de iyi bir seçimdir.
Aksesuarlar
0 Yorum