III. Ketojenik Diyetin Yararları
Ketojenik diyetin aşağıdakiler de dahil olmak suretiyle bir takım faydası olduğu gösterilmiştir:
- Kilogram kaybı
- Kan şekerinin daha iyi denetim edilmesi
- Azaltılmış apse
- İyileştirilmiş kolesterol seviyeleri
- Artan enerji seviyeleri
- Gelişmiş bilişsel işlev
- Birtakım kronik rahatsızlıkların riskinin azalması
Sadece, ketojenik diyetin hepimiz için olmadığını belirtmek önemlidir. Birtakım kişilerde bitkinlik, mide bulantısı ve kabızlık benzer biçimde yan etkisinde bırakır görülebilir. Ketojenik rejime başlamadan ilkin sizin için doğru olduğu için güvenli olmak için doktorunuzla görüşmeniz önemlidir.
IV. Ketojenik Diyetin Riskleri
Ketojenik diyetin birtakım riskleri olabilir, bunlar içinde şunlar yer alır:
- Keto gribi
- Susuz kalma
- Kabızlık
- Gut
- Böbrek taşı
- Kalp aritmisi
- Kalp hastalığı riskinin artması
- Kanser riskinin artması
Ketojenik rejime başlamadan ilkin doktorunuzla konuşmanız ve bunun sizin için müsait olduğu için güvenli olmanız önemlidir.
V. Ketojenik Diyet Iyi mi Uygulanır
Ketojenik rejim, kg kaybı, inflamasyonun azalması ve kan şekerinin daha iyi denetim edilmesi de dahil olmak suretiyle birçok esenlik yararına haiz olduğu yayınlanan yüksek yağlı, düşük karbonhidratlı bir rejimdir.
Ketojenik rejime başlamayı düşünüyorsanız bilmenizde fayda olan birkaç şey var.
Evvela kafi yağ yediğinizden güvenli olmanız icap eder. Ketojenik rejim yüksek yağlı bir rejimdir ve ketoziste kalmak için kafi yağ yemeniz icap eder.
İkincisi, karbonhidrat alımınızı sınırlamanız icap eder. Ketojenik rejim düşük karbonhidratlı bir rejimdir ve karbonhidrat alımınızı günde ortalama gram karbonhidratla sınırlamanız icap eder.
Üçüncüsü, kafi protein aldığınızdan güvenli olmanız icap eder. Ketojenik rejim yüksek proteinli bir rejimdir ve vücudunuzun gereksinimlerini karşılayacak kadar protein aldığınızdan güvenli olmanız icap eder.
Dördüncüsü, kafi elektrolit aldığınızdan güvenli olmalısınız. Ketojenik rejim elektrolit kaybetmenize niçin olabilir, bu yüzden dehidrasyon ve öteki esenlik problemlerinden kaçınmak için kafi elektrolit aldığınızdan güvenli olmalısınız.
Ketojenik rejimi doğru biçimde uyguluyorsanız, birkaç hafta içerisinde neticeleri görmeye başlamalısınız. Zayıflamaya başlamanız icap eder ve ek olarak azalmış apse, iyileştirilmiş kan şekeri kontrolü ve artan enerji seviyeleri benzer biçimde öteki yararları da deneyimleyebilirsiniz.
Ketojenik rejim hakkındaki daha çok informasyon edinmek istiyorsanız, çevrimiçi olarak birçok kaynak mevcuttur. Ketojenik rejime adım atmak için tarifler, yiyecek planları ve ipuçları bulabilirsiniz. Ek olarak, ketojenik rejimi tatbik eden öteki kişilerle irtibat kurabileceğiniz yardımcı grupları ve forumlar da bulabilirsiniz.
VI. Ketojenik Diyet Yiyecek Planı
Ketojenik rejim, kg kaybı, kan şekeri kontrolünün iyileştirilmesi ve kalp hastalığı riskinin azaltılması da dahil olmak suretiyle birçok esenlik yararına haiz olduğu yayınlanan yüksek yağlı, düşük karbonhidratlı bir rejimdir.
Ketojenik rejim çoğu zaman %75 yağ, %20 protein ve %5 karbonhidrattan doğar. Bu, avokado, zeytinyağı, kuruyemiş ve çekirdek benzer biçimde kucak kucak sıhhatli yağ tüketmeniz gerektiği anlama gelir. Ek olarak balık, tavuk ve yağsız dana eti benzer biçimde kucak kucak protein tüketmelisiniz. Ek olarak ekmek, makarna ve şekerli içecekler benzer biçimde karbonhidrat alımınızı sınırlamalısınız.
İşte bir günlük ketojenik rejim yiyecek planı örneği:
- Kahvaltı:
- 2 yumurta
- 1 avokado
- 1 fincan tereyağlı ya da MCT yağlı kahve
- Öğle yemeği:
- Izgara tavuk ya da balık, avokado, zeytinyağı ve fındıklı salata
- 1 su bardağı düşük karbonhidratlı sebze
- Akşam yemeği:
- Fırında sebzeli somon
- 1 su bardağı düşük karbonhidratlı sebze
Bu yalnız misal bir yiyecek planıdır ve bunu şahsi ihtiyaçlarınıza uyacak biçimde ayarlamanız gerekebilir. Sadece bu yiyecek planı, ketojenik rejimi kovuşturmak için iyi bir başlangıç noktası sağlar.
VII. Ketojenik Diyet Tarifleri
İşte başlamanıza destek olacak leziz ve basit ketojenik rejim tarifleri:
Daha çok keto rejimi tarifi için lütfen şu adresi ziyaret edin: tarif sayfası.
Ketojenik Diyet Takviyeleri
Ketojenik rejimi desteklemek için kullanılabilecek birçok değişik takviye vardır. Bu takviyeler kg kaybını iyileştirmeye, iltihabı azaltmaya ve bilişsel işlevi iyileştirmeye destek olabilir.
En popüler ketojenik rejim takviyelerinden bazıları şunlardır:
- MCT hasım
- Keto tuzları
- Ekzojen ketonlar
- Krom
- Magnezyum
MCT hasım, vücut tarafınca kolayca ketonlara dönüştürülebilen bir yağ türüdür. Bu, kg kaybını ve enerji seviyelerini iyileştirmeye destek olabilir. Keto tuzları, elektrolit dengesini korumaya ve yorgunluğu azaltmaya destek olabilen sodyum, potasyum ve magnezyumun bir kombinasyonudur. Ekzojen ketonlar, bir laboratuvarda üretilen ve takviye olarak alınan ketonlardır. Bunlar, keton seviyelerini iyileştirmeye ve enerji sağlamaya destek olabilir. Krom, insülin duyarlılığını iyileştirmeye ve istekleri azaltmaya destek olabilen bir mineraldir. Magnezyum, enerji üretimi ve kas fonksiyonu dahil olmak suretiyle bir takım vücut fonksiyonu için lüzumlu olan bir mineraldir.
Bunlar ketojenik rejimi desteklemek için kullanılabilecek birçok takviyeden yalnız birkaçıdır. Sizin için hangi takviyelerin doğru bulunduğunu öğrenmek için doktorunuzla ya da kayıtlı bir diyetisyenle görüşün.
IX. Ketojenik Diyet Başarı Hikayeleri
Ketojenik rejimi tatbik eden kişilerin başarı hikayelerinden bazıları şunlardır:
- “Ketojenik rejimle altı ayda kg verdim. Kendimi mükemmel hissediyorum ve her zamankinden daha çok enerjim var.”
- “Ketojenik rejimle Tip 2 diyabet hastalığımı denetim dibine alabildim. Kan şekeri seviyelerim artık düzgüsel ve herhangi bir deva almam gerekmiyor.”
- “Kronik ağrı çekiyordum, sadece ketojenik rejim rahatlamama destek oldu. Artık ağrısız bir yaşam yaşayabiliyorum.”
Ketojenik rejim, sağlığınızı ve refahınızı iyileştirmenin oldukca müessir bir yolu olabilir. Rejimi denemeyi düşünüyorsanız, ilkin doktorunuzla görüştüğünüzden güvenli olun.
S: Ketojenik rejim nelerdir?
C: Ketojenik rejim, vücudun enerji için karbonhidrat yerine yağ yakmasını elde eden düşük karbonhidratlı, yüksek yağlı bir rejimdir.
S: Ketojenik diyetin yararları nedir?
C: Ketojenik diyetin kg kaybı, inflamasyonun azalması, kan şekerinin daha iyi denetim edilmesi ve zihinsel berraklığın artması benzer biçimde bir takım yarar sağlamış olduğu gösterilmiştir.
S: Ketojenik diyetin riskleri nedir?
A: Ketojenik rejim, susuzluk, kabızlık ve gıda eksiklikleri benzer biçimde birtakım risklere haiz olabilir. Ketojenik rejime başlamadan ilkin sizin için doğru olduğu için güvenli olmak için doktorunuzla görüşmeniz önemlidir.
0 Yorum